Οργανωθείτε και δείτε τα κέρδη σας να αυξάνονται

...
Αρκετοί επαγγελματίες υγείας αναρωτιούνται συχνά "Γιατί να βάλω σύστημα μηχανοργάνωσης; Τα ραντεβού μου τα έχω στο τετράδιο, το φάκελο υγείας των ασθενών είτε σε χαρτί είτε σε αρχεία word, τις αποδείξεις μου τις εκδίδω από μπλοκάκι και τις διαχειρίζεται ο λογιστής μου. Τι θα μου προσφέρει λοιπόν περισσότερο ένα σύστημα μηχανοργάνωσης;"

Πράγματι ακόμα και σήμερα πολλοί επαγγελματίες του χώρου της υγείας (ιατροί, οδοντίατροι, διατροφολόγοι, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, ψυχολόγοι κ.α.) δεν έχουν καταλάβει ακόμα τη σημασία της οργάνωσης του κέντρου τους και πως στην πραγματικότητα οργάνωση σημαίνει πολλά, μεταξύ των οποίων και: 

  • Αύξηση εσόδων
  • Μείωση εξόδων
  • Καλύτερες υπηρεσίες στον τελικό πελάτη - ασθενή
Πώς θα αυξήσετε λοιπόν τα έσοδά σας; Είτε με την αύξηση των ραντεβού σας είτε με τον εντοπισμό και λύση του προβλήματος που προκάλεσε τη μείωση 

Α. Μείωση χρόνου επίσκεψης - αύξηση αριθμού των ραντεβού ανά ημέρα.

Αν ειστε από τους επαγγελματίες που έχετε αναμονή για τα ραντεβού σας τότε σίγουρα η αυτοματοποίηση της εργασίας σας θα μειώσει τη μέση διάρκεια μιας επίσκεψης.  Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι η μέση διάρκεια ενός ραντεβού σας, είναι 30 λεπτά. Αυτοματοποιώντας το τρόπο εργασίας σας, θα πρέπει το κάθε ραντεβού σας να διαρκεί 20-25 λεπτά. Αν έχετε λοιπόν 10 ραντεβού την ημέρα των 30 λεπτών τότε με την σωστή οργάνωση μπορεί να κερδίσετε τουλάχιστον 5 λεπτά από κάθε ραντεβού δηλ. θα εξοικονομήσετε 50 λεπτά την ημέρα στα οποία θα μπορούσατε να βάλετε 2 επιπλέον ραντεβού και τελικά τα ραντεβού σας θα αυξηθούν από 10 την ημέρα σε 12. Αυξάνονται λοιπόν τα έσοδα, μειώνεται η αναμονή, η δουλειά βγαίνει ευκολότερα, οπότε όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι ικανοποιημένοι. Αυτό είναι ένα μόνο όφελος της οργάνωσης και μάλιστα εύκολα μετρήσιμο. Υπάρχουν όμως κι άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τα έσοδά μας και μάλιστα ο εντοπισμός τους αλλά και η λύση του προβλήματος δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη διαδικασία.

Β. Εντοπισμός του προβλήματος μέσα σε λίγα λεπτά 

Ας υποθέσουμε ότι είστε ιδιώτης στο χώρο της υγείας και βλέπετε πως τον τελευταίο καιρό έχετε μια μείωση στις εισπράξεις σας. Που μπορεί να οφείλετε αυτό; Μειώθηκε ο απόλυτος αριθμός επισκέψεων σας; Είχατε πολλούς επανελέγχους που δεν πληρωθήκατε; Είχατε πολλές δωρεάν επισκέψεις; Κάνατε μεγάλες εκπτώσεις; Περιμένατε αρκετούς να έρθουν που όμως δεν εμφανίστηκαν ποτέ (ακυρωμένα ραντεβού); Ήρθαν κάποιοι μόνο μία φορά αλλά δεν εμφανίστηκαν ποτέ πάλι; Ποιοι είναι αυτοί; Μήπως μειώθηκε η ροή από τους παραπέμποντεςΑυτές είναι μερικές μόνο σκέψεις που μπορεί να κάνετε, αλλά τι τελικά ισχύει; Οι πιο οργανωμένοι επαγγελματίες υγείας απαντούν συνήθως ότι τα δεδομένα αυτά τα έχει ο λογιστής τους. Πόσες μέρες ή εβδομάδες κάνει άραγε να σας απαντήσει και ποσό σίγουροι είστε για την απάντηση;  Αν στο ενδιάμεσο κάνατε promotion μιας υπηρεσίας, μειώνατε τις εκπτώσεις ή περιορίζατε τους επαναλέγχους μήπως τελικά αυξάνατε τα έσοδά σας; Μήπως πρέπει να αυξήσετε τη τιμή μιας υπηρεσίας σας (επίσκεψη - συνεδρία - θεραπεία - επέμβαση) ; Γνωρίζετε τη μέση τιμή της κάθε θεραπείας-υπηρεσίας που προσφέρετε; 

Αν έχετε λοιπόν ένα σύστημα που σας παρέχει αυτές τις πληροφορίες με το πάτημα ενός κουμπιού μήπως θα παίρνατε άλλες αποφάσεις για το πως θα κάνετε τη διαφημιστική σας καμπάνια ή για τον τρόπο συνεργασίας σας, με ορισμένους ανθρώπους; Μήπως θα ήσασταν πιο αυστηροί στις εκπτώσεις σας; Η μήπως πιο γενναιόδωροι; Η μηχανοργάνωση είναι πολύ βασική γιατί για να λάβετε τις κατάλληλες αποφάσεις πρέπει πρώτα "να ξέρετε τα νούμερά σας". Τον καλύτερο σύμβουλο επιχειρήσεων ή διαφημιστή να προσλάβετε το πρώτο πράγμα που θα σας ζητήσει είναι στοιχεία-δεδομένα. Βρείτε γρήγορα τα νούμερα σας, με το add-on NetMed360 BIεντοπίστε το πρόβλημα της μείωσης των εσόδων σας και λάβετε τις σωστές αποφάσεις. Το NetMed360 BI είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στατιστικών κι επεξεργασίας δεδομένων BI (Bussiness Intellisense). Είναι απλό για κάθε χρήστη αλλά αν έχετε κάποια απορία στη χρήση του μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας εξυπηρετήσουμε. Χρησιμοποιήστε το NetMed360  και συγκεκριμένα το Bussiness Intellisence (ΒΙ) προς όφελος σας. Μάθετε τα νούμερα σας και ζητήστε από κάποιον ειδικό, συμβουλές  για το τι πρέπει να αλλάξετε στον τρόπο εργασίας σας.

Αν θέλετε να σας συμβουλεύσουμε εμείς για το τι πρέπει να κάνετε, μη διστάσετε να μας το πείτε. Μπορούμε μαζί με το λογισμικό NetMed360 PM και το addon NetMed360 BI να σας προσφέρουμε ταυτόχρονα και τις συμβουλευτικές μας υπηρεσίες κάνοντας μία σωστή ανάλυση των δεδομένων σας και προτείνοντάς σας πιθανές λύσεις.

Εάν θέλετε πραγματικά να επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματα ενός συστήματος μηχανοργάνωσης cloud (PM & EHR) τότε μη διστάσετε να μας ζητήσετε να σας παρουσιάσουμε το NetMed360 PM & EHR συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Σχετικά με τον αρθογράφο

Καραμήτσιος Ιωάννης
Μηχανικός Λογισμικού - Σύμβουλος Ιατρικού Λογισμικού
Ο Καραμήτσιος Ιωάννης ειναι συνιδρυτής της InfoCape και του λογισμικού NetMed360 PM & EHR.